Archive for maart, 2011

Dexia Brakel

Op de vraag welke eigenschappen een “bank” dient te hebben, schuiven jongeren betrouwbaarheid, eerlijkheid, duidelijke informatie en vlotte toegankelijkheid als belangrijkste kenmerken naar voor. Meer dan de helft hecht er belang aan dat de bank goede voorwaarden aanbiedt. Heb ik de toestemming van mijn ouders nodig om een rekening te openen? Kan ik mijn gsm-kaart […]

Fort Breendonk

Op vrijdag 25 maart bezochten de leerlingen van de 3e graad ASO/TSO het Fort van Breendonk. Dat de gruwel van het Nazisme en de concentratiekampen ook België niet gespaard hebben, konden onze leerlingen er aan den lijve ondervinden. Het Fort is vandaag één van de best bewaarde kampen van Europa en liet niemand onberoerd.

Gent

Op 28 februari kregen de leerlingen van de 3e graad ASO/TSO een “cultureel bad”. In de voormiddag maakten ze de Gentse stadswandeling “van graven tot graffiti”. Geen overrompeling van feiten en data, maar geschiedenis aan de hand van straffe figuren en hun verhalen. ‘s Namiddags konden ze genieten van oscarwinnaar “The King’s Speech”, een historisch […]

Kaashoeve

Op maandag 28 maart bezochten de leerlingen van 1B en 2BK “De Kaashoeve” in Everbeek. Ze woonden daar een powerpointpresentatie bij van gras tot kaas en ijs. Uiteraard mochten onze leerlingen ook proeven van dit lekkers!

De quiz van het KTA

Op vrijdag 25 maart vond “De quiz van het KTA” plaats. Met 43 ploegen zat onze zaal bomvol, we kunnen dus spreken van een succes!   Uitslag “De quiz van het KTA”

Kangoeroewedstrijd

Samen met 6 miljoen andere kinderen uit 46 verschillende landen, namen de leerlingen van 2AL/AS op donderdag 17 maart deel aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een internationale reken-, denk- en puzzelwedstrijd waarin niet-alledaagse, plezante en soms grappige vraagstukjes worden aangeboden, zodat zowel leerlingen mét, als leerlingen zonder wiskundeknobbel hier plezier aan kunnen beleven. Hopelijk kan […]

100-dagen

Op vrijdag 18 maart vierden onze laatstejaars hun 100-dagen!

Uitwisselingsproject Frasnes-lez-Anvaing

Ook dit schooljaar deden onze leerlingen van 4A een uitwisselingsproject met Frasnes-lez-Anvaing. Op donderdag 17 maart gingen onze leerlingen naar daar en op vrijdag 18 maart was onze school de gastheer voor de leerlingen van Frasnes-lez-Anvaing. Dit project werd georganiseerd door mevr. Odberg, leerkracht Frans.

Zonne-energie

In het kader van de milieuweek zijn een aantal leerlingen van onze school naar een uiteenzetting geweest i.v.m. zonne-energie.

Basketbal

Op woensdag 16 maart namen een aantal van onze leerlingen deel aan de sportnamiddag. Deze keer stond er basketbal op het programma! Dit ging door in de sporthal van Brakel.