Archive for november, 2012

Ook het KTA Brakel zal aanwezig zijn met een tentje! Bij ons kunnen jullie terecht voor een hapje en een drankje! Iedereen is van harte welkom!

Demoles Aardrijkskunde

Mevr. De Staercke gaf op vrijdag 7 december een demolesje Aardrijkskunde aan het zesde studiejaar van onze basisschool. De leerlingen luisterden geboeid naar de leerkracht en moesten een aantal opdrachtjes maken! Ook onze directeur kwam een kijkje nemen.

Tussen 4 vuren

Met 28 leerlingen was KTA Brakel opnieuw talrijk vertegenwoordigd op de SVS-activiteit. Onze leerlingen toonden dat “Tussen 4 vuren” niet zomaar een spel is, maar heel wat technische, tactische en fysieke vaardigheden vraagt om het als ploeg tot een goed einde te brengen. En dat hebben ze ook gedaan!

Fort Breendonk en tentoonstelling Newtopia

In de voormiddag bezochten de leerlingen van de 3e graad de internationale tentoonstelling over de staat van de mensenrechten Newtopia te Mechelen. De tentoonstelling confronteerde de leerlingen op een creatieve manier met het belang van mensenrechten. De leerlingen analyseerden kunstwerken van bekende en minder bekende internationale kunstenaars en keken daardoor naar bestaande machtsverhoudingen in een […]

Verkoper in de klas

“Verkopen is een vak. Je moet er enige aanleg voor hebben, goed met mensen kunnen omgaan en iets hebben met de producten en diensten die je aanbiedt” aldus dhr. Huysman. Na de deskundige uitleg, mochten de leerlingen op individueel gesprek, om hun kandidaturen van verkopers te verdedigen. Davy en Yasmina werden als “beste” verkopers uitgekozen.

Infosessie “Leren leren”

Op donderdag 15 november heeft onze adjunct-directeur dhr. De Geeter infosessies “Leren leren” gegeven aan onze eerstejaars. Dit om onze leerlingen nog beter te ondersteunen ter voorbereiding van de komende examens. De leerlingen ontvingen allen een stappenplan.

Zwemmeeting

Woensdag vond de jaarlijkse zwemmeeting plaats. Uiteraard was KTA Brakel opnieuw van de partij met een groot aantal leerlingen. Iedereen zette zijn beste beentje voor en voelde zich al een vis in het water! De leerkracht LO, dhr. Antheunis, was eveneens van de partij om iedereen met raad en daad bij te staan! De leerlingen […]

De Catilinarische redevoeringen van Cicero

Op maandag 12 november 2012 woonden de leerlingen van 4, 5 en 6 Latijn de theatermonoloog “De Catilinarische redevoeringen van Cicero” bij in theater Tinnenpot in Gent. Deze redevoeringen komen herhaaldelijk aan bod in het curriculum Latijn van het 4de, 5de en 6de jaar. De voordracht door acteur Guido Vanderauwera was dan ook  een gedroomde […]

Minivoetbal voor meisjes

Woensdagnamiddag hebben 7 meisjes van onze school deelgenomen aan de SVS-activiteit “Minivoetbal voor meisjes”. Samen met een aantal andere scholen hebben zij het beste van zichzelf gegeven om er uiteindelijk een schitterende namiddag van te maken!