Uitstap naar Tongeren

Op dinsdag 6 maart trokken de leerlingen van 2A en 3, 4, 5 en 6 Latijn naar de tentoonstelling “Sagalassos, City of Dreams” in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.

De leerlingen vertrokken vol goede moed voor een twee uur durende rit. In Tongeren werd eerst een groepsfoto genomen voor het standbeeld van Ambiorix en dan kregen de leerlingen de tijd om hun middagmaal op te eten in het triclinium, de eetzaal van het museum. Daarna namen ze de opdrachten in hun werkbundeltje door en met hun pen in de aanslag kon de rondleiding beginnen. De beelden en voorwerpen die de leerlingen daar te zien kregen, konden op zijn minst indrukwekkend genoemd worden. Het bleek een moeilijke opdracht om er één uit te kiezen als favoriet. In totaal waren er 3 zalen die elk op eigenzinnige wijze waren ingericht. Een was gehuld in fel wit licht terwijl een andere donker was met rode accenten.

De heen- en terugreis duurden lang, maar de tentoonstelling was het zeker waard!

Verslaggever: Jana Baeskens (3LA)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.