Bezoek aan het Museum Dr. Guislain en stadszoektocht Gent

Op donderdag 11 mei verkenden onze derdejaars Gent. In de voormiddag stond er een bezoek aan het Guislainmuseum op het programma. Een museum in het oudste krankzinnigengesticht van BelgiĆ« uit 1857: je zou wel gek zijn om daar niet even langs te gaan. In deze wonderlijke oase kregen onze leerlingen een rondleiding in de permanente collectie die de geschiedenis van de psychiatrie belicht. Ze vernamen hoe men deze mensen ‘met hun rare gedrag’ probeerde te begrijpen en te genezen.

In de namiddag kregen de leerlingen de kans om de Arteveldestad op hun eigen tempo te verkennen, a.d.h.v. ‘het kwartet van Gent’. Ze werden in kleine groepen ingedeeld en begonnen deze stadszoektocht aan het Sint-Baafsplein. Samenwerken, organisatie en oriĆ«ntatie waren de sleutelwoorden tijdens de wandeling.

Vooraleer we terug richting Brakel vertrokken, werden de leerlingen beloond met -hoe kan het ook anders- de ‘echte Gentse neuzekes’.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.