Bezoek gemeentehuis Brakel

Maandagnamiddag 13 november hebben de leerlingen van 4ASO een bezoekje gebracht aan het gemeentehuis te Brakel. Na een hoogstpersoonlijke verwelkoming in het kabinet van de burgemeester, zijn de leerlingen rondgeleid door de verantwoordelijke voor toerisme en hebben ze kennisgemaakt met de verschillende diensten die een gemeente aanbiedt. Ze leerden waar ze met welke concrete vraag terechtkonden op een gemeentehuis.

Daarna volgde een open gesprek met de burgemeester in de raadzaal, waar leerlingen hun persoonlijke vragen en bekommernissen kwijtkonden. Van stemrecht voor jongeren vanaf 16 jaar, tot concrete vragen en zelfs voorstellen van projecten voor hun leeftijd. Zo konden de leerlingen hun kritische blik en politieke interesse trainen. Zei de burgemeester trouwens niet dat eender wie van hen burgemeester kon of mocht worden?

Om de namiddag af te sluiten, hebben de leerlingen een glaasje (fruitsap) mogen klinken met de burgemeester. Bedankt en tot ziens!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.