Uitstap rechtbank Gent door de derde graad LOSP en AC-IT

Beide TSO richtingen volgen dit schooljaar een stevige cursus recht, onder andere maken zij tijdens de lessen kennis met de gerechtelijke structuur in België.  Op dinsdag 21 november trokken we met het openbaar vervoer naar Gent om processen bij te wonen in het gerechtsgebouw van Gent. Een ervaren advocaat gaf ons een rondleiding in het “nieuwe” gerechtsgebouw (sinds 2007) in de wijk Rabot te Gent.  Waarom is dit gebouw in glas? Hoe onderscheiden we de plaats van het openbaar ministerie? Wat ligt er onder de vijver in het gerechtsgebouw? Interessante details over de architectuur van het gebouw.

We volgden een resem processen in de politierechtbank en waren getuige van talrijke vonnissen met intrekking van rijbewijs en duizenden euro’s boete. Sommige overtreders kwamen zelf hun verhaal doen, andere werden vertegenwoordigd of bijgestaan door hun advocaat, in toga uiteraard inclusief bijhorende bef. Onze gids-advocaat gaf heel veel toelichting over het Belgische rechtssysteem. We rondden ons bezoek af in de bibliotheek van het Gentse gerechtsgebouw waar rijen en rijen wetboeken kunnen geraadpleegd worden.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.