Uitstap 5HW en 6HW

Motivatie, zorg voor kinderen, studie van evolutieleer, en zorg voor het milieu, waren de onderwerpen die ingezet werden bij deze uitermate leerrijke studiedag van de humane wetenschappen. En dit allemaal vlakbij, te Ronse. Daarom gingen de klassen 5 en 6 Humane Wetenschappen met veel motivatie naar deze boeiende dag vol lezingen, en proefden ze tegelijk van het leven tijdens hogere studies.

En de namen van de sprekers van de waren zeker niet de minste: Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, Dirk Draulans, bekend bioloog, journalist, schrijver en activist, Joachim Waterschoot,  vakgroep ontwikkelings- en sociale psychologie Ugent, en Hilde Demarré van Child Focus.

Elke spreker bracht een verfrissende wetenschappelijke kijk. Tegelijk konden de leerlingen op hun ritme de vaardigheden en attitudes van sociale wetenschappers trainen. Het verzorgd ontbijt en een broodjeslunch maakten deze interessante dag compleet. Op naar de volgende editie!

Meer foto’s: klik hier

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.