Recht door de stad met de 3de graad HW

Trein en openbaar vervoer hebben de derde graad leerlingen Humane Wetenschappen niet tegengehouden om zelfstandig naar Gent te trekken, en meer bij te leren over de rechterlijke macht in België.

Tijdens de voormiddag werden de leerlingen rondgeleid in het nieuwe gerechtsgebouw van Gent.  Daar hebben de leerlingen enkele rechtszaken bijgewoond in de politierechtbank en het vredegerecht, en de rechtbank van Koophandel. Dit onder deskundige begeleiding van een advocaat die de leerlingen met raad en daad bijstond. De rondleiding eindigde in de zaal van het hof van Assisen met enkele pittige anekdotes.

De middag in Gent werd een oefening in zelfstandigheid, waarbij leerlingen zelf hun middagplanning moesten maken en hun weg moesten zoeken in het stadscentrum. Ze werden om kwart voor 2 verwacht in het Stadsmuseum Gent, en ze hebben deze deadline ook allemaal tijdig gehaald.

Tijdens de namiddag werden de leerlingen door een ietwat excentrieke gids rondgeleid in het museum van de misdaad. Daar konden de leerlingen naast ingeslagen goederen door de vroegere Rijkswacht, ook reconstructiemethoden voor  moorden bekijken. Enkele beruchte moorden (zoals de garagemoord in Sint- Amandsberg en de bende van Nijvel) werden uitgelegd.

Het was een aangename dag die een Humane Wetenschapper warm maakte voor het recht.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.