Phoebe Demi Beetens

Elk jaar organiseert de Stichting Auschwitz een wedstrijd voor scholen van de Vlaamse Gemeenschap met als doel leerlingen te laten nadenken over burgerzin. Naar aanleiding van deze wedstrijd werkten onze leerlingen van de 3e graad rond het thema ‘Het extremisme is terug! ‘

Phoebe Demi Beetens uit 5 Humane Wetenschappen kon indruk maken met een creatieve film en werd zo één van de zes eindlaureaten. In haar film legt Phoebe Demi de link tussen het verleden van de kampen, de genocide en meer actuele thema’s zoals intolerantie, racisme en burgerschap. Dankzij haar winnende inzending mocht Phoebe Demi deelnemen aan de studiereis naar Auschwitz Birkenau en kreeg ze een erediploma uitgereikt door Johan Puttemans en George Boschloos, medewerkers van de Stichting Auschwitz. Proficiat ! ! !

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.