Bezoek aan Arcelor Mittal

Op vrijdag 29 november deed onze school een uitstap met 5&6MO en 5&6ELME te Arcelor. We deden een busrondrit met gids en bezochten de continugieterij, de warmwalserij, de koudwalserij en de dompelverzinklijnen op de site. Het was zeer indrukwekkend en de moeite waard.

De ArcelorMittal-sites in België (Gent, Luik, Geel en Genk) behoren tot de ArcelorMittal-groep. Samen maken ze innovatieve en duurzame staalproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen in het dagelijkse leven. Er zijn 5800 medewerkers. Arcelor is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s (ingenieurs, masters, bachelors, onderhouds- en productiemedewerkers) die mee het staal van de toekomst willen maken. Jaarlijks zoeken ze 200 nieuwe werkkrachten.

De ArcelorMittal Belgium-cluster heeft alle nodige installaties in huis om grondstoffen, kolen en ijzerertsen, om te zetten in vlakke staalplaat, die bijvoorbeeld wordt gebruikt in auto’s, moderne gebouwen en windturbines. 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.