Oud-leerling in de kijker: Matthias Van Vaerenbergh

Oud-leerling Matthias Van Vaerenbergh studeerde af in onze school in 2004. Daarna studeerde Matthias verder aan UGent en hij behaalde een master in Science: Biologie in 2009. Matthias doctoreerde van 2009 tot 2013 aan UGent en behaalde zijn doctoraat in Biochemie en Biotechnologie.

Vandaag is Matthias projectmanager bij SmartWithFood.

Na zijn doctoraat is hij een tweetal jaar actief geweest in business development in de sector biotechnologie. Tegelijkertijd werkte Matthias ook mee aan het opzetten van de start-up SmartWithFood. Deze start-up focust op het ontwikkelen van apps en webtools die food retailers (zoals Colruyt Group) ondersteunen om gepersonaliseerd voedingsadvies aan te bieden aan de consument. De start-up werd al snel overgenomen door Colruyt Group.

Ondertussen is SmartWithFood al 5 jaar actief en heeft Matthias al verschillende jobs gehad binnen het bedrijf. Het was een traject met ups en downs tijdens het groeitraject van deze groeiende, dynamische start-up en een super leerrijke ervaring voor Matthias.

Vandaag, werkt hij nog steeds voor SmartWithFood : de focus ligt op voeding en gezondheid. Zo is Matthias project manager voor FLORA, een grootschalig onderzoeksproject rond de impact van gepersonaliseerd voedingsadvies op de gezondheid en darmflora van mensen met overgewicht. Hiervoor wordt er samengewerkt met onderzoekers van KU Leuven en Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Matthias is ook manager van een project om werknemers van bedrijven te ondersteunen en te coachen op vlak van hun levensstijl en de impact ervan op de gezondheid.

Welke zijn je hobby’s en passies? Matthias vertelt : “Voor mijn ontspanning vind je me vooral buiten, in de tuin en bij onze dieren. Ik probeer voldoende te bewegen. Dit doe ik door te sporten (lopen), de zorg voor de dieren op onze hobbyboerderij en verbouwingen. Ook sla ik er de werkstress al eens uit op mijn drums. ;)”

We vroegen Matthias ook nog naar zijn mooie ervaringen in GO! Atheneum Brakel : “Te moeilijk om uit te kiezen! Ik herinner me vooral het vele lachen en amusement met de medeleerlingen. Ook de heel persoonlijke aanpak en communicatie met de leerkrachten vond ik super. Onvergetelijk waren ook de buitenschoolse uitstappen. “.

Tenslotte heeft Matthias nog zeer waardevolle tips voor onze oud-leerlingen: “Geniet van de onbezorgde tijd tijdens je middelbare schoolperiode! Denk ondertussen ook al goed na over wat je later wil doen. Praat hiervoor ook met voldoende mensen over het traject dat zij hebben afgelegd. Volg ook zeker al je dromen en ga er voor. Hard en slim werken kan er voor zorgen dat er zich mooie opportuniteiten voordoen en durf dan zeker de sprong te wagen. Blijkt het uiteindelijk toch niet mee te vallen, kan je nog veranderen. Ook uit de negatieve ervaringen leer je heel veel, bv. wat je absoluut niet meer wil in je toekomstige jobs. Blijf ook steeds flexibel, je kan meer dan je zelf denkt te kunnen en al doende kan je heel veel bijleren. Veel succes!”

Wij wensen Matthias heel veel succes en danken hem voor dit interview.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.