Oud-leerling Maxime Bosman in de kijker

Maxime studeerde in GO! Atheneum Brakel de richting Latijn-wiskunde. Hij beëindigde het zesde jaar secundair onderwijs in het schooljaar 2014/2015.

Tijdens zijn laatste jaar in het GO! Atheneum Brakel ontdekte Maxime de mogelijkheden van studeren bij Defensie. Zo biedt Defensie een aantal masteropleidingen aan, zoals burgerlijk ingenieur en sociale militaire wetenschappen. Die opleidingen worden aangeboden door de Koninklijke Militaire School (de militaire universiteit van Defensie) te Brussel. Maxime was enorm geïnteresseerd en begon zich tijdens het laatste schooljaar secundair onderwijs te informeren en schreef zich uiteindelijk in voor een studie bij Defensie.

Om een opleiding te starten aan de Koninklijke Militaire School moet men toelatingsproeven afleggen en een voldoende hoge score behalen aangezien er slechts een beperkt aantal plaatsen worden opengesteld.

Maxime volgde de opleiding sociaal militaire wetenschappen, deze opleiding duurt 4 jaren. De studie is zeker geen typische masteropleiding aangezien je niet enkel geëvalueerd wordt op academisch vlak, maar ook op militair, sportief en karakterieel vlak. Naast het academisch gedeelte krijgt men ook militaire vormingen en ook sport. Door deze studie deed Maxime enkele mooie ervaringen op : parachutespringen uit een luchtballon, iets wat hij waarschijnlijk niet had gedaan indien hij niet voor deze militaire opleiding had gekozen. Maxime heeft ook prachtige herinneringen aan zijn bezoek aan Marokko in het laatste jaar als deel van de militaire vorming. Hij heeft enorm goeie vrienden gemaakt tijdens zijn studies.

Na zijn studie bij Defensie werkt Maxime nu als officier communicatie- en informatiesystemen (CIS) in de luchtcomponent. Hij werkt in het Control en Reporting Center in Bevekom. Maxime is heel blij met zijn job bij Defensie, het is uitdagend, enorm interessant en de collega’s zijn geweldig.

Wat is je passie? “Mijn passie is sport en meer bepaald badminton. Jammer genoeg is dat nu niet mogelijk door covid. Wat me bovendien heeft aangetrokken bij Defensie is dat het programma van de opleidingen sport bevat. Daarnaast zet ik graag een stapje in de wereld met vrienden, naar de cinema gaan, videogames spelen en sinds Corona ben ik ook begonnen met wat series te bekijken.”

Maxime heeft fijne herinneringen aan GO! Atheneum Brakel, aan de leerkrachten, aan zijn klasgenoten. Maxime somt enkele leerkrachten op : Mevrouw Ghijs, De Cubber, Van Esser, De Corte, Delvaeye, Odberg, Vereycken, Spoden en dhrs. Puissant en Antheunis. “Ik vergeet er waarschijnlijk nog een paar, maar hun lessen blijven me zeker bij”. Hij voegt er nog aan toe dat hij ooit, op een dag, dhr. Antheunis wil uitdagen voor een wedstrijdje badminton (Maxime lacht).

Tips van Maxime voor onze leerlingen : genieten van het middelbaar. Het is sneller voorbij dan je denkt en het echte werk begint daarna. Bovendien is het belangrijk om zich goed te informeren op vlak van studiemogelijkheden. Er zijn zoveel mogelijkheden dat een keuze maken niet evident is. Alle oud-leerlingen die aan deze interviews deelnemen, kunnen op die manier leerlingen inspireren voor een bepaalde job. Geïnteresseerde leerlingen derde graad kunnen gerust een beroep doen op de expertise van Maxime indien je meer informatie wenst over studeren bij Defensie.

Bedankt Maxime voor dit interview. Wij wensen je veel succes en een mooie carrière bij Defensie.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.