Solidariteitsactie op school: tegen de te lange wachtlijsten voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren

Vanuit alle jaren Humane wetenschappen en Wereldwijs is het idee ontstaan om vandaag een kleine solidariteitsactie op school op touw te zetten. Dit naar aanleiding van zaak rond de verkrachting en zelfmoord van het 14 jarig meisje in Gent.

Uit deze zaak blijkt dat jongeren met psychische problemen maandenlang, te lang moeten wachten op correcte hulp en begeleiding. 

Daarom droegen de leerlingen, leerkrachten en directie vandaag een mondmasker, met aan de zijkant bubbeltjes water getekend. Dit als symbool voor het verdrinken van zowel jongeren als psychisch zorgpersoneel, tijdens deze covid- periode. Het water staat immers aan de lippen van zowel kinderen, jongeren, leerkrachten, opvoeders, directies, ondersteunend personeel, ouders, familie als hulpverleners

een hashtag #laatonsnietwachten werd eveneens de wereld ingestuurd.

Op deze manier vormen wij onze link met de wereld.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.