Uitstap 6HW

Vrijdag 29 oktober gingen de leerlingen van 6HW op stap naar Gent rond het thema ‘wetenschap’. Tijdens de voormiddag leerden de leerlingen de principes van wetenschap kennen in het Gents Universiteitsmuseum. Daar konden ze ook het nut van interdisciplinair onderzoek leren kennen en de fundamenten van empirisch onderzoek. De uitstap ging verder in het museum van Schone Kunsten. Op vraag van de leerlingen werd er ook een bezoekje gebracht aan de Sint- Pieterskerk. 

Tijdens de namiddag werden de leerlingen ontvangen in de bibliotheek van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de Universiteitsbibliotheek aan de Rozier. Daar leerden ze werken via de catalogus van de UGent en Google Scholar om wetenschappelijke bronnen toe te voegen aan hun onderzoekscompetentie. 

Een geslaagde dag en een uitstap die lang beloofd was aan 6HW.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.