Op weg naar zelfstandig leren

Leren gaat niet vanzelf. Om leerstof goed te verwerken is er duidelijk behoefte aan de juiste strategie. Tijdens de lessen krijgen leerlingen natuurlijk tips om de leerstof te leren, maar een aantal leerlingen vindt het niet altijd eenvoudig om deze strategieƫn in de praktijk toe te passen. Leercoaching biedt hierbij een uitkomst.

Sinds vorig schooljaar hebben leerlingen de kans om deel te nemen aan de leercoaching. Op allerlei vlakken kunnen zij ondersteuning krijgen, zodat voor hen het leren vlotter verloopt. Leerlingen leren bijvoorbeeld hun schoolwerk plannen, de studiemethode vinden die bij hen past en ze worden ook gesteund in hun motivatie. Er wordt af en toe ook vakinhoudelijke ondersteuning aangeboden.

Leerlingen die hulp nodig hebben, kunnen niet alleen terecht bij de leercoaching, maar zij kunnen ook wekelijks deelnemen aan de huiswerkklas na hun lessen. In de huiswerkklas kan er worden gewerkt aan het huiswerk of kan er worden geleerd voor een toets onder begeleiding van de leercoach. Daarnaast kunnen leerlingen ook extra uitleg krijgen als zij bepaalde leerstof niet begrijpen. De leercoach, die vooral gespecialiseerd is in taalonderwijs, ondersteunt en helpt waar nodig. Ook leerlingen met dyslexie kunnen, indien gewenst, extra ondersteuning krijgen door middel van het programma SprintPlus.

Verschillende leerlingen die deelnemen aan de begeleiding zien een positieve ontwikkeling in hun resultaten en zullen nog hun hele studiecarriĆØre profijt kunnen hebben van de geleerde methodes.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.