STEM-tornooi

Ook dit jaar was er weer een STEM-tornooi voor de leerlingen van de 1e graad secundair onderwijs. Deze projecten hebben te maken met natuurwetenschappen en automatisering  (robot). De leerlingen verkennen, zetten een onderzoek op en voeren het onderzoek uit. De 2 projecten van dit jaar zijn:

  • de zelfregelende serre: de leerlingen ontwerpen, maken en programmeren een serre die zelf de temperatuur, bodemvocht en het licht regelt.
  • de rovende rover: de leerlingen ontwerpen, maken en programmeren een robot die zo snel mogelijk over een hindernis moet rijden.

Onder de begeleiding van dhr. De Roeck en dhr. Ceuppens zijn de leerlingen van 2A STEM  aan deze 2 unieke STEM projecten begonnen. Uiteindelijk zijn er 3 teams geselecteerd en mochten deze leerlingen naar Technopolis trekken om deel te nemen aan het tornooi. Hier moesten de teams hun werk verdedigen en uitleggen aan een jury. Dit hebben onze leerlingen weer goed gedaan. Onze leerlingen hebben  in de 2 onderdelen de 2de plaats behaald en ook nog een 3de plaats bij het onderdeel de zelfregelende serre.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.