STEM@AB | Succesvol zomerkamp “Aan de slag met drones”!

Voor het eerst werd er door onze STEM-academie een heus zomerkamp aangeboden van 11 juli t.e.m. 15 juli. Onder begeleiding van leerkrachten Tom Demortier en Mark Ceuppens, waren onze 8 deelnemers (kinderen van het vijfde en zesde leerjaar) elke dag druk in de weer met drones. Van gewoon vliegen tot het maken van een zelfgemaakte dronesimulator, waarop dan onderzoekjes konden gevoerd worden. Zo werd er meer inzicht verkregen in hoe een drone nu precies werkt. Met ontwerpsoftware, lasercutter en soldeerbout knutselden ze hun eigen ontwerp in elkaar. Elke dag zagen we hun vliegskills erop vooruit gaan. Drones programmeren met Scratch stond uiteraard ook op het menu. Op de laatste dag legden alle deelnemers een vliegproef af, ontvingen ze een echt “vliegbrevet” en maakten we zoals het hoort een groepsselfie… met een drone! Het was een geslaagde start van de zomervakantie.
 
Werd jouw interesse geprikkeld bij het lezen van dit artikel? Surf dan zeker verder naar onze website http://stem.atheneum-brakel.be en ontdek de rest van ons STEM-aanbod voor 2022.
 
Meer foto’s en video’s kan je ook altijd terugvinden via:
 
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.