Oud-leerlingen

In deze rubriek zullen we regelmatig portretten van onze oud-leerlingen schetsen, een inkijk geven in hun opleiding, hun wilskracht, hun job. Zij kunnen inspirerende voorbeelden zijn voor onze huidige leerlingen. Wij willen deze interviews aangrijpen om onze leerlingen aan te moedigen tijdens hun huidige studies en hun helpen bij de keuze van een vervolgopleiding. 

Wij stelden een aantal vragen  : Welke richting volgde je in GO! Atheneum Brakel? Welk schooljaar studeerde je af in GO! Atheneum Brakel? Wat studeerde je nadien en waar? Wat is je huidige job? Sector? Bedrijf? Ervaringen? Wat is je passie? Je hobby? Welke mooie herinnering aan GO! Atheneum Brakel deel je graag ? Heb je tips voor onze leerlingen?

Dank aan alle oud-leerlingen die hier willen aan meewerken.

Jordy Delvaye

Jordy Delvaye studeerde in 2015 af en volgde in GO! Atheneum Brakel de richting wiskunde-wetenschappen. Jordy koos voor de opleiding burgerlijk ingenieur scheepsbouwkunde.
Jordy over zijn gekozen studierichting : “De opleiding is zeker niet eenvoudig maar wel interessant en uitdagend. Je botst wel op je eigen grenzen, maar het is de moeite zeker en vast waard”.

De interesse van Jordy gaat uit naar scheepsbouw, technologie en innovatie. Jordy studeerde aan UGent en genoot, naast de studie, ook wel van deze studentenstad, hij vond het een geweldige tijd.

Momenteel werkt Jordy Delvaye in de offshore sector als projectingenieur bij Scaldis : “Hier bereid ik projecten voor met kraanschepen die ik nadien ook zie uitgevoerd worden. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn het verwijderen van olieplatforms, of het installeren van fundaties voor windmolens. “

Jordy heeft een passie voor de scheepvaart, maar ook voor alles wat met technologie of innovatie te maken heeft. In niet-corona tijden is hij een gepassioneerd reiziger. Zo bracht hij in 2019 de zomer door in China in functie van zijn stage. Ook voor zijn job zal hij regelmatig op locatie gaan.

Heb je nog mooie herinneringen aan GO! Atheneum Brakel ? “Wat mij altijd zal bij blijven zijn de lessen van Dhr. Puissant en Mevrouw Spoden. Hun humor, in combinatie met de passie voor hun vak, zorgde vaak voor interessante lesmomenten. Ook de reis naar Marokko was een unieke ervaring.”

We sluiten dit interview af met Jordy’s goede raad voor onze leerlingen : “Nooit bang zijn om hoog te mikken, met passie en een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen kan je al veel bereiken 😉. Laat je door niemand de les spellen over wat je kan. Maar vergeet vooral niet te genieten van het studentenleven! Tijdens deze jaren zullen er enkele unieke ervaringen op je pad komen, probeer er zo veel mogelijk mee te pikken.”

Vicky en Cindy Saelens, de tweelingzusjes

Vicky en Cindy studeerden af in het schooljaar 2012/2013 richting economie-moderne talen.

Beide tweelingzussen kozen voor het onderwijs : Vicky studeerde bachelor lager onderwijs in Odisee Aalst en Cindy koos voor bachelor lager onderwijs in Odisee Brussel. Beide zussen kozen voor een job in het onderwijs omdat ze heel graag met kinderen werken. Vicky is leerkracht buitengewoon onderwijs type 9 en basisaanbod in BSBO De Drempel te Geraardsbergen. Cindy is leerkracht 5de leerjaar in basisschool Sint-Guido te Anderlecht.

Vicky houdt van dieren, luistert heel graag naar muziek. Cindy heeft als hobby lezen en muziek.

Welke mooie herinnering hebben deze jongedames aan GO! Atheneum Brakel? De zusjes Saelens herinneren zich de sympathieke en aangename sfeer in de school, waar iedereen iedereen kent. Ze hebben ook nog een tip voor onze leerlingen : als je iets wil bereiken moet je er ook voor werken, ook al is het soms wat “saai”!

Wij wensen hen nog heel veel succes toe!

Matthias Van Vaerenbergh

Oud-leerling Matthias Van Vaerenbergh studeerde af in onze school in 2004. Daarna studeerde Matthias verder aan UGent en hij behaalde een master in Science: Biologie in 2009. Matthias doctoreerde van 2009 tot 2013 aan UGent en behaalde zijn doctoraat in Biochemie en Biotechnologie.

Vandaag is Matthias projectmanager bij SmartWithFood.

Na zijn doctoraat is hij een tweetal jaar actief geweest in business development in de sector biotechnologie. Tegelijkertijd werkte Matthias ook mee aan het opzetten van de start-up SmartWithFood. Deze start-up focust op het ontwikkelen van apps en webtools die food retailers (zoals Colruyt Group) ondersteunen om gepersonaliseerd voedingsadvies aan te bieden aan de consument. De start-up werd al snel overgenomen door Colruyt Group.

Ondertussen is SmartWithFood al 5 jaar actief en heeft Matthias al verschillende jobs gehad binnen het bedrijf. Het was een traject met ups en downs tijdens het groeitraject van deze groeiende, dynamische start-up en een super leerrijke ervaring voor Matthias.

Vandaag, werkt hij nog steeds voor SmartWithFood : de focus ligt op voeding en gezondheid. Zo is Matthias project manager voor FLORA, een grootschalig onderzoeksproject rond de impact van gepersonaliseerd voedingsadvies op de gezondheid en darmflora van mensen met overgewicht. Hiervoor wordt er samengewerkt met onderzoekers van KU Leuven en Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Matthias is ook manager van een project om werknemers van bedrijven te ondersteunen en te coachen op vlak van hun levensstijl en de impact ervan op de gezondheid.

Welke zijn je hobby’s en passies? Matthias vertelt : “Voor mijn ontspanning vind je me vooral buiten, in de tuin en bij onze dieren. Ik probeer voldoende te bewegen. Dit doe ik door te sporten (lopen), de zorg voor de dieren op onze hobbyboerderij en verbouwingen. Ook sla ik er de werkstress al eens uit op mijn drums. ;)”

We vroegen Matthias ook nog naar zijn mooie ervaringen in GO! Atheneum Brakel : “Te moeilijk om uit te kiezen! Ik herinner me vooral het vele lachen en amusement met de medeleerlingen. Ook de heel persoonlijke aanpak en communicatie met de leerkrachten vond ik super. Onvergetelijk waren ook de buitenschoolse uitstappen. “.

Tenslotte heeft Matthias nog zeer waardevolle tips voor onze oud-leerlingen: “Geniet van de onbezorgde tijd tijdens je middelbare schoolperiode! Denk ondertussen ook al goed na over wat je later wil doen. Praat hiervoor ook met voldoende mensen over het traject dat zij hebben afgelegd. Volg ook zeker al je dromen en ga er voor. Hard en slim werken kan er voor zorgen dat er zich mooie opportuniteiten voordoen en durf dan zeker de sprong te wagen. Blijkt het uiteindelijk toch niet mee te vallen, kan je nog veranderen. Ook uit de negatieve ervaringen leer je heel veel, bv. wat je absoluut niet meer wil in je toekomstige jobs. Blijf ook steeds flexibel, je kan meer dan je zelf denkt te kunnen en al doende kan je heel veel bijleren. Veel succes!”

Wij wensen Matthias heel veel succes en danken hem voor dit interview.

 

Yorick De Wolf

Yorick De Wolf volgde in onze school in de derde graad de richting boekhouden-informatica (nu Accountancy- IT) en studeerde af in 2009. Yorick studeerde verder aan HOGENT, bachelor onderwijs – kleuteronderwijs.

Door zijn interesse in mode sloeg Yorick een volledig andere weg in, hij werd sales advisor, potential visual merchandiser bij H&M. Daarna werd Yorick client advisor in het hoofdkantoor van Louis Vuitton Europe. Op de foto showt Yorick een uniek stuk uit de collectie van Louis Vuitton. De Monogram Admiral Jacket combineert de militaire inspiratie van dat seizoen met een eerbetoon aan het vakmanschap van Louis Vuitton. Het is een creatie uit één van de eerste collecties van Virgil Abloh, voor Louis Vuitton.

Mode, kunst en cultuur zijn de grote passies van Yorick. Zijn hobby’s zijn vooral koken en reizen.

Yorick heeft heel goede herinneringen aan alle GWP’s (geïntegreerde werkperiodes) die onze school inrichtte, Yorick heeft in GO! Atheneum enkele vrienden gemaakt voor het leven. Hij heeft nog steeds contact met zijn oude studiegenoten.

Heb je nog een tip voor onze leerlingen? “As long as you’ve got passion, faith and are willing to work hard… You can do anything you want in this life!” Dat is alleszins iets wat Yorick ter harte heeft genomen.

Veel succes Yorick!