Oud-leerlingen
In deze rubriek zullen we regelmatig portretten van onze oud-leerlingen schetsen, een inkijk geven in hun opleiding, hun wilskracht, hun job. Zij kunnen inspirerende voorbeelden zijn voor onze huidige leerlingen. Wij willen deze interviews aangrijpen om onze leerlingen aan te moedigen tijdens hun huidige studies en hun helpen bij de keuze van een vervolgopleiding.
Wij stelden een aantal vragen : Welke richting volgde je in GO! Atheneum Brakel? Welk schooljaar studeerde je af in GO! Atheneum Brakel? Wat studeerde je nadien en waar? Wat is je huidige job? Sector? Bedrijf? Ervaringen? Wat is je passie? Je hobby? Welke mooie herinnering aan GO! Atheneum Brakel deel je graag ? Heb je tips voor onze leerlingen?
Dank aan alle oud-leerlingen die hier willen aan meewerken.
Jens Vande Pontseele
Jens volgde de richting humane wetenschappen en studeerde af in 2018 (Class of 2018). Jens studeert nu een bachelor in de verpleegkunde aan HoGent.
Tijdens de volle coronapandemie heeft Jens zich aangesloten als zelfstandig student verpleegkunde (met zorgkundig visum) bij een groepspraktijk van thuisverpleegkundigen. Hij werkt daar enkele dagen in de week en in het weekend. Ook stonden zij met hun team tijdens de tweede coronagolf klaar om covid-patiënten te begeleiden binnen een OZC op een covid-afdeling.
Laatst deed Jens stage op de spoedgevallendienst te Ronse en hij zal daar in de vakantie als jobstudent ook aan de slag gaan. Zijn doel is om tewerkgesteld te worden als spoedverpleegkundige. Hij zal dan ook na het afronden van zijn bachelor nog een BANABA Spoed en Intensieve zorgen volgen, dit in combinatie met werken.
Jens heeft een grote passie voor het toneel, performen en op de planken staan. Het kunnen uiten van je emoties en gedachten zonder dat er een rem op staat! Dat vindt Jens belangrijk.
Wat hem altijd zal bijblijven van zijn schooltijd in GO! Atheneum Brakel is het nauwe en aangename contact met de leerkrachten. “Iedereen kende iedereen. Er kon gelachen, gezeverd en gehuild worden. Er werd op een open manier gecommuniceerd waardoor we wisten wat we konden, mochten en vooral waar de grens lag. Het was een warme en aangename tijd in het GO! Atheneum! Elke dag omringd door je vrienden en les krijgen van young-minded leerkrachten!”, aldus Jens.
Jens heeft nog enkele tips voor de leerlingen: “Geniet van je tijd op de middelbare school want voor je het weet is het voorbij! Zet door, ook al is het niet altijd evident! De dag dat je op het podium staat, je naam wordt afgeroepen en je jouw diploma in handen krijgt is de dag dat je beseft… Dit ga ik missen!”
Bedankt Jens voor je inzet tijdens de coronaperiode. Veel succes met je beroepskeuze! Het ga je goed.
Bram De Geyter
Bram De Geyter studeerde af in 2010 in de richting Boekhouden-Informatica. Tijdens het schooljaar 2010-2011 studeerde Bram een jaar lager onderwijs in Ledeganck te Gent. Hij startte bij Samsonite in Oudenaarde als picker. Na dit interimcontract werd Bram postbode bij Bpost in Brakel. 5 jaar later zette Bram de stap naar de medische wereld. In 2017 besloot Bram deze nieuwe richting in te slaan en startte hij de opleiding dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) aan de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden (PAULO). Bram is sindsdien werkzaam als ambulancier dienst 112 (AMB-DGH). Bram staat alle dagen klaar om mensenlevens te redden.
Bram gaat vaak fietsen met vrienden om zich te ontspannen. Ook kan hij genieten van een goede film. Aan Atheneum Brakel heeft Bram veel mooie herinneringen, zoals de band en vriendschap die er is met je medeleerlingen, ook het plezier met de leerkrachten die met al hun passie de leerlingen veel willen bijleren. “Het is niet altijd leuk, maar ik vond het toch één van de mooiste periodes in mijn leven”, zo herinnert Bram zich zijn schoolperiode.
Bedankt voor dit interview Bram, wij wensen je heel veel succes toe!
Maxime Bosman
Maxime studeerde in GO! Atheneum Brakel de richting Latijn-wiskunde. Hij beëindigde het zesde jaar secundair onderwijs in het schooljaar 2014/2015.
Tijdens zijn laatste jaar in het GO! Atheneum Brakel ontdekte Maxime de mogelijkheden van studeren bij Defensie. Zo biedt Defensie een aantal masteropleidingen aan, zoals burgerlijk ingenieur en sociale militaire wetenschappen. Die opleidingen worden aangeboden door de Koninklijke Militaire School (de militaire universiteit van Defensie) te Brussel. Maxime was enorm geïnteresseerd en begon zich tijdens het laatste schooljaar secundair onderwijs te informeren en schreef zich uiteindelijk in voor een studie bij Defensie.
Om een opleiding te starten aan de Koninklijke Militaire School moet men toelatingsproeven afleggen en een voldoende hoge score behalen aangezien er slechts een beperkt aantal plaatsen worden opengesteld.
Maxime volgde de opleiding sociaal militaire wetenschappen, deze opleiding duurt 4 jaren. De studie is zeker geen typische masteropleiding aangezien je niet enkel geëvalueerd wordt op academisch vlak, maar ook op militair, sportief en karakterieel vlak. Naast het academisch gedeelte krijgt men ook militaire vormingen en ook sport. Door deze studie deed Maxime enkele mooie ervaringen op : parachutespringen uit een luchtballon, iets wat hij waarschijnlijk niet had gedaan indien hij niet voor deze militaire opleiding had gekozen. Maxime heeft ook prachtige herinneringen aan zijn bezoek aan Marokko in het laatste jaar als deel van de militaire vorming. Hij heeft enorm goeie vrienden gemaakt tijdens zijn studies.
Na zijn studie bij Defensie werkt Maxime nu als officier communicatie- en informatiesystemen (CIS) in de luchtcomponent. Hij werkt in het Control en Reporting Center in Bevekom. Maxime is heel blij met zijn job bij Defensie, het is uitdagend, enorm interessant en de collega’s zijn geweldig.
Wat is je passie? “Mijn passie is sport en meer bepaald badminton. Jammer genoeg is dat nu niet mogelijk door covid. Wat me bovendien heeft aangetrokken bij Defensie is dat het programma van de opleidingen sport bevat. Daarnaast zet ik graag een stapje in de wereld met vrienden, naar de cinema gaan, videogames spelen en sinds Corona ben ik ook begonnen met wat series te bekijken.”
Maxime heeft fijne herinneringen aan GO! Atheneum Brakel, aan de leerkrachten, aan zijn klasgenoten. Maxime somt enkele leerkrachten op : Mevrouw Ghijs, De Cubber, Van Esser, De Corte, Delvaeye, Odberg, Vereycken, Spoden en dhrs. Puissant en Antheunis. “Ik vergeet er waarschijnlijk nog een paar, maar hun lessen blijven me zeker bij”. Hij voegt er nog aan toe dat hij ooit, op een dag, dhr. Antheunis wil uitdagen voor een wedstrijdje badminton (Maxime lacht).
Tips van Maxime voor onze leerlingen : genieten van het middelbaar. Het is sneller voorbij dan je denkt en het echte werk begint daarna. Bovendien is het belangrijk om zich goed te informeren op vlak van studiemogelijkheden. Er zijn zoveel mogelijkheden dat een keuze maken niet evident is. Alle oud-leerlingen die aan deze interviews deelnemen, kunnen op die manier leerlingen inspireren voor een bepaalde job. Geïnteresseerde leerlingen derde graad kunnen gerust een beroep doen op de expertise van Maxime indien je meer informatie wenst over studeren bij Defensie.
Bedankt Maxime voor dit interview. Wij wensen je veel succes en een mooie carrière bij Defensie.
Jordy Delvaye
Jordy Delvaye studeerde in 2015 af en volgde in GO! Atheneum Brakel de richting wiskunde-wetenschappen. Jordy koos voor de opleiding burgerlijk ingenieur scheepsbouwkunde.
Jordy over zijn gekozen studierichting : “De opleiding is zeker niet eenvoudig maar wel interessant en uitdagend. Je botst wel op je eigen grenzen, maar het is de moeite zeker en vast waard”.
De interesse van Jordy gaat uit naar scheepsbouw, technologie en innovatie. Jordy studeerde aan UGent en genoot, naast de studie, ook wel van deze studentenstad, hij vond het een geweldige tijd.
Momenteel werkt Jordy Delvaye in de offshore sector als projectingenieur bij Scaldis : “Hier bereid ik projecten voor met kraanschepen die ik nadien ook zie uitgevoerd worden. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn het verwijderen van olieplatforms, of het installeren van fundaties voor windmolens. “
Jordy heeft een passie voor de scheepvaart, maar ook voor alles wat met technologie of innovatie te maken heeft. In niet-corona tijden is hij een gepassioneerd reiziger. Zo bracht hij in 2019 de zomer door in China in functie van zijn stage. Ook voor zijn job zal hij regelmatig op locatie gaan.
Heb je nog mooie herinneringen aan GO! Atheneum Brakel ? “Wat mij altijd zal bij blijven zijn de lessen van Dhr. Puissant en Mevrouw Spoden. Hun humor, in combinatie met de passie voor hun vak, zorgde vaak voor interessante lesmomenten. Ook de reis naar Marokko was een unieke ervaring.”
We sluiten dit interview af met Jordy’s goede raad voor onze leerlingen : “Nooit bang zijn om hoog te mikken, met passie en een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen kan je al veel bereiken ?. Laat je door niemand de les spellen over wat je kan. Maar vergeet vooral niet te genieten van het studentenleven! Tijdens deze jaren zullen er enkele unieke ervaringen op je pad komen, probeer er zo veel mogelijk mee te pikken.”
Vicky en Cindy Saelens, de tweelingzusjes
Vicky en Cindy studeerden af in het schooljaar 2012/2013 richting economie-moderne talen.
Beide tweelingzussen kozen voor het onderwijs : Vicky studeerde bachelor lager onderwijs in Odisee Aalst en Cindy koos voor bachelor lager onderwijs in Odisee Brussel. Beide zussen kozen voor een job in het onderwijs omdat ze heel graag met kinderen werken. Vicky is leerkracht buitengewoon onderwijs type 9 en basisaanbod in BSBO De Drempel te Geraardsbergen. Cindy is leerkracht 5de leerjaar in basisschool Sint-Guido te Anderlecht.
Vicky houdt van dieren, luistert heel graag naar muziek. Cindy heeft als hobby lezen en muziek.
Welke mooie herinnering hebben deze jongedames aan GO! Atheneum Brakel? De zusjes Saelens herinneren zich de sympathieke en aangename sfeer in de school, waar iedereen iedereen kent. Ze hebben ook nog een tip voor onze leerlingen : als je iets wil bereiken moet je er ook voor werken, ook al is het soms wat “saai”!
Wij wensen hen nog heel veel succes toe!
Matthias Van Vaerenbergh
Oud-leerling Matthias Van Vaerenbergh studeerde af in onze school in 2004. Daarna studeerde Matthias verder aan UGent en hij behaalde een master in Science: Biologie in 2009. Matthias doctoreerde van 2009 tot 2013 aan UGent en behaalde zijn doctoraat in Biochemie en Biotechnologie.
Vandaag is Matthias projectmanager bij SmartWithFood.
Na zijn doctoraat is hij een tweetal jaar actief geweest in business development in de sector biotechnologie. Tegelijkertijd werkte Matthias ook mee aan het opzetten van de start-up SmartWithFood. Deze start-up focust op het ontwikkelen van apps en webtools die food retailers (zoals Colruyt Group) ondersteunen om gepersonaliseerd voedingsadvies aan te bieden aan de consument. De start-up werd al snel overgenomen door Colruyt Group.
Ondertussen is SmartWithFood al 5 jaar actief en heeft Matthias al verschillende jobs gehad binnen het bedrijf. Het was een traject met ups en downs tijdens het groeitraject van deze groeiende, dynamische start-up en een super leerrijke ervaring voor Matthias.
Vandaag, werkt hij nog steeds voor SmartWithFood : de focus ligt op voeding en gezondheid. Zo is Matthias project manager voor FLORA, een grootschalig onderzoeksproject rond de impact van gepersonaliseerd voedingsadvies op de gezondheid en darmflora van mensen met overgewicht. Hiervoor wordt er samengewerkt met onderzoekers van KU Leuven en Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Matthias is ook manager van een project om werknemers van bedrijven te ondersteunen en te coachen op vlak van hun levensstijl en de impact ervan op de gezondheid.
Welke zijn je hobby’s en passies? Matthias vertelt : “Voor mijn ontspanning vind je me vooral buiten, in de tuin en bij onze dieren. Ik probeer voldoende te bewegen. Dit doe ik door te sporten (lopen), de zorg voor de dieren op onze hobbyboerderij en verbouwingen. Ook sla ik er de werkstress al eens uit op mijn drums. ;)”
We vroegen Matthias ook nog naar zijn mooie ervaringen in GO! Atheneum Brakel : “Te moeilijk om uit te kiezen! Ik herinner me vooral het vele lachen en amusement met de medeleerlingen. Ook de heel persoonlijke aanpak en communicatie met de leerkrachten vond ik super. Onvergetelijk waren ook de buitenschoolse uitstappen. “.
Tenslotte heeft Matthias nog zeer waardevolle tips voor onze oud-leerlingen: “Geniet van de onbezorgde tijd tijdens je middelbare schoolperiode! Denk ondertussen ook al goed na over wat je later wil doen. Praat hiervoor ook met voldoende mensen over het traject dat zij hebben afgelegd. Volg ook zeker al je dromen en ga er voor. Hard en slim werken kan er voor zorgen dat er zich mooie opportuniteiten voordoen en durf dan zeker de sprong te wagen. Blijkt het uiteindelijk toch niet mee te vallen, kan je nog veranderen. Ook uit de negatieve ervaringen leer je heel veel, bv. wat je absoluut niet meer wil in je toekomstige jobs. Blijf ook steeds flexibel, je kan meer dan je zelf denkt te kunnen en al doende kan je heel veel bijleren. Veel succes!”
Wij wensen Matthias heel veel succes en danken hem voor dit interview.
Yorick De Wolf
Yorick De Wolf volgde in onze school in de derde graad de richting boekhouden-informatica (nu Accountancy- IT) en studeerde af in 2009. Yorick studeerde verder aan HOGENT, bachelor onderwijs – kleuteronderwijs.
Door zijn interesse in mode sloeg Yorick een volledig andere weg in, hij werd sales advisor, potential visual merchandiser bij H&M. Daarna werd Yorick client advisor in het hoofdkantoor van Louis Vuitton Europe. Op de foto showt Yorick een uniek stuk uit de collectie van Louis Vuitton. De Monogram Admiral Jacket combineert de militaire inspiratie van dat seizoen met een eerbetoon aan het vakmanschap van Louis Vuitton. Het is een creatie uit één van de eerste collecties van Virgil Abloh, voor Louis Vuitton.
Mode, kunst en cultuur zijn de grote passies van Yorick. Zijn hobby’s zijn vooral koken en reizen.
Yorick heeft heel goede herinneringen aan alle GWP’s (geïntegreerde werkperiodes) die onze school inrichtte, Yorick heeft in GO! Atheneum enkele vrienden gemaakt voor het leven. Hij heeft nog steeds contact met zijn oude studiegenoten.
Heb je nog een tip voor onze leerlingen? “As long as you’ve got passion, faith and are willing to work hard… You can do anything you want in this life!” Dat is alleszins iets wat Yorick ter harte heeft genomen.
Veel succes Yorick!