eerste leerjaar / b-stroom.

Basisvorming.

Voor een groot aantal vakken, zoals wiskunde,
Nederlands, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde en natuurwetenschappen vertoef je in je eigen klaslokaal. De klas is ingericht met een zithoek, instructieruimte, werk- en verbetertafels en computers.

Starten in 1OK! leunt dicht aan bij je vertrouwde omgeving van de lagere school. Je wordt begeleid door een kernteam van gemotiveerde leerkrachten. Er staat een leerkrachtenteam in de klas om je de nodige ondersteuning te geven. Nederlands, Frans, geschiedenis, wiskunde, aardrijkskunde en natuurwetenschappen
worden niet meer los van elkaar onderwezen. Gedurende dit pakket van 15 uur bepaal je zelf wanneer je welke taken / vakken uitvoert. Je werkt op je eigen tempo aan de hand van een weekplanning.

Nederlands, Frans, geschiedenis, wiskunde, aardrijkskunde,
natuurwetenschappen
en ateliers
15 u.
techniek10 u.
culturele expressie3 u.
lichamelijke opvoeding2 u.
levensbeschouwelijk vak2 u.

De leerkrachten helpen je via korte instructiemomenten de leerstof te begrijpen waarna je zelf aan de slag kunt. Je werkt op je eigen tempo aan de hand van een weekplanning. De leerkrachten helpen je via korte instructiemomenten de leerstof te begrijpen waarna je zelf aan de slag kunt.

Tijdens de lessen techniek en culturele expressie krijg je de kans om creatief aan de slag te gaan. In deze lessen kan je ook meewerken aan de aankleding van je klas en de school. Op die manier ontdek je op een leuke manier de diverse mogelijkheden van techniek. De verschillende projecten zorgen ervoor dat techniek boeiend en uitdagend is zowel voor jongens als voor meisjes.

Naast de gewone lessen zijn er ook tal van ateliers om je te begeleiden. Zo starten we de eerste lesweek met het boekentasproject waar je leert hoe jij je boekentas maakt. Je leerkrachten maken je wegwijs in de nieuwe klas en leren je hoe de weekplanning werkt. Daarnaast leer je over economie en ondernemen, digitale vaardigheden en mediawijsheid, actief burgerschap, een gezonde en veilige levensstijl, ….