GO! Atheneum Brakel op Grensverleggers 2021

Op 16 december was onze school aanwezig op Grensverleggers 2021, hét Epos-event in het teken van digitalisering. Ook onze directeur, mevrouw De Schepper, nam deel aan een keynote rond Digisprong, onderzoeksresultaten van de impact van Erasmus+ in schoolonderwijs, feestelijke prijsuitreikingen en een panelgesprek over digitalisering. Moderator van dienst: the one and only Riadh Bahri!

Het thema van Grensverleggers is ‘digitalisering’. Tal van projecten die focussen op digitalisering konden zich voorstellen en inspireren om ook de digitale kaart te trekken. Zo ook ons digitaliseringsproject dat startte met het Future Classroom Lab en uitmondde in een vernieuwde pedagogisch-didactische aanpak. We voorzien een Chromebook voor elke leerling, nieuwe didactische hulpmiddelen, zelfregulerend onderwijs, internationale projecten en samenwerking, hybride onderwijs, innovatieve onderwijsmethodes en leerruimtes.

In het digitale magazine van Epos kan je ook het interview met mevr. Vander Beken lezen over deze innovatieve manier van onderwijs.