Inspiring the Engineers of tomorrow

Onder deze titel werden onze leerlingen uit 4NW door KU Leuven Groep T ondergedompeld in de wereld van de industriële ingenieur.

Het project van onze leerlingen, het ontwerp van een slimme rollator vol sensoren, kaapte vorig schooljaar de ‘gat-in-de-markt’-prijs op de Solar Olympiade. De huidige klas werkt dit jaar aan een waardige opvolger, rekening houdend met de feedback van professionals uit de zorgwereld.

Een startup van KU Leuven die een intelligente rolstoel ontwierp, evolueerde op deze manier tot een heus bedrijf. Professor Elegast Monbaliu schetste het volledige proces, vanaf het initiële idee tot de uiteindelijke oprichting van het bedrijf CoMoveIt. Een boeiend proces van ups and downs, én volharding. De leerlingen gingen naar huis met heel wat tips en ideeën om hun project een level hoger te schakelen.

De studenten van Formula Electric Belgium gaven heel wat interactieve STEM-workshops om onze leerlingen de nodige inzichten te bieden die nodig zijn bij het ontwerp van dergelijke racewagen.

Een afsluitende rondleiding op de campus dompelde de leerlingen onder in de dagelijkse wereld van de ingenieursstudenten.