naar henk rijckaert met de werkgroep cultuur

Op zaterdag 17/02/2024 trok de Werkgroep Cultuur naar Zottegem voor de spetterende voorstelling ‘Apocalyps’ van Henk Rijckaert.

Iedereen weet dat de wereld zal vergaan, maar zijn we daar wel op voorbereid?

Aan het begin van de show klinkt er onheilspellende muziek en zien we een decor waarbij gele plastic doeken in het oog springen. Al snel schotelt Rijckaert ons het ene hilarische mopje over een culinaire delicatesse (choc-monsieurs, de verrukkelijke combinatie van kaas en choco tussen een boterham) naar de andere gekke situatie (zoals de chemische romance tussen de Na-pot en H2O) voor.

Niet alleen kan hij goed moppen tappen en verhaaltjes vertellen, Rijckaert serveert ons ook een streepje muziek. Daarbij toont hij zijn nut in het naderend einde van de wereld: mensen laten lachen ook al zien we soms de humor niet meer.