onze sporters begeleidden de jeugdolympiade van de gemeente lierde

Op 18 april 2024 namen onze leerlingen van 5 en 6 SPORT de taak op zich om de jeugdolympiade te begeleiden.

Deze Olympische dag, georganiseerd door de sportdienst van Lierde in samenwerking met de Vlaamse wielerschool, bracht hen samen met basisschoolkinderen uit Lierde en Deftinge.

Ondersteund door Mevr. Meersschaut en dhr. De Smet, waren de leerlingen van de sportafdeling vol enthousiasme om hun kennis en vaardigheden te delen met de jongere generatie. Er heerste een sfeer van samenwerking en sportiviteit tussen de middelbare scholieren en de basisschoolkinderen. Tijdens de jeugdolympiade werden verschillende sporten beoefend, waaronder wielrennen, atletiek, gymnastiek, judo, hockey, badminton, rugby, paardrijden, gewichtheffen, handbal, volleybal en basketbal.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een medaille als erkenning voor hun inzet en sportiviteit, met als boodschap ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’. Op die manier keerden alle leerlingen als kampioenen huiswaarts, met een gevoel van trots en voldoening over hun bijdrage aan deze bijzondere dag, waarop Mevr. Meersschaut en dhr. De Smet met fierheid terugkijken.”