escape from the classroom

“Jullie hebben heel wat kennis over de klimaatproblematiek en daar is de fossiele brandstofindustrie niet blij mee. Daarom sluiten ze jullie op. Het zuurstofgehalte daalt natuurlijk in de ruimte en na één uur komen jullie in de problemen. Hersenschade zal optreden …”.

Deze boodschap kregen de leerlingen van 4NW toen ze – heel letterlijk – opgesloten werden.

Maar onze getalenteerde leerlingen zijn niet zomaar te stoppen! Met hun scherpe geest en teamwork hebben ze amper één lesuur complexe raadsels opgelost, geheime codes gekraakt, computers gehackt en diverse experimenten uitgevoerd. Hun vermogen om onder druk te presteren is niets minder dan indrukwekkend!

Dit avontuur is slechts het begin. We werkten samen met het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan dit spannend project. Later dit jaar nemen onze leerlingen deel aan een wedstrijd met een wel heel bijzondere prijs: een kans om met het onderzoeksschip Simon Stevin de Noordzee te verkennen! Hoewel de details van onze inzending nog geheim zijn, kunnen we verklappen dat het absoluut spectaculair wordt.